Comezo agora a facer memoria dalgúns dos lugares máis fermosos que visitamos neste tempo de parón blogueiro.
Na Semana Santa de 2014 pasamos uns días en Puebla de Sanabria e a súa comarca.
O certo é que tiñamos parado moitas veces na vila de camiño a outros lugares, maiormente camiño da meseta, e sempre estivemos tentados a recuncar por algo máis de dúas horas, e desta foi.
Dende calquera punto da contorna, e mesmo ao circular pola NVI, vese no alto o maxestuoso castelo e a vila que o rodea. Mais é cando deixamos o coche e comezamos a camiñar de vagar polas súas rúas cando de verdade se goza da súa arquitectura e dos empredrados tan ben conservados.
Igrexa de "Nuestra Señora del Azogue" |
Praza Maior con procesión nocturna |
Castelo dos Condes de Benavente |
E dende o alto pódese admirar o curso do río Tera, ou as serras De la Cabrera e "Segundera".
![]() |
O río Tera visto dende o Castelo de Sanabria |
Fóra da propia vila, a contorna móstrase coma un paraíso natural, con múltiples posibilidades de turismo activo. Hai numerosos sendeiros e rutas, que percorren dende o perímetro do Lago de Sanabria ata lugares tan fascinantes coma a "Laguna de los Peces" ou a "Laguna de Cubillas o de la Yegua", pero tamén moitos outros que se poden percorrer a través dos camiños tradicionais como El Puente, Galende, Vigo de Sanabria, San Martín de Castañeda ou Ribadelago Viejo.
![]() |
Laguna de los Peces |
![]() | ||
Lago de Sanabria |
Na Casa do Parque, un centro de interpretación do parque natural, tamén atopamos interesantes documentos históricos relativos á catástrofe que supuxo para toda a comarca a rutura do "Embalse de Vega de Tera"que arrasou a aldea de Ribadelago en 1959, coñecida como "Catástrofe de Ribadelago". Alí puidemos ver a propaganda franquista e moitos datos sobre a construción do encoro, a traxedia e como reflectiu todo iso a prensa.
E como sempre que viaxamos, o mellor para achegarse á cultura de que cada lugar é probar a súa comida, en Sanabria excelente: os famosos "habones de Sanabria", unhas fabas xigantes e fariñentas que enchen a boca, polbo á sanabresa, pero tamén troitas do río Tera ou pratos cociñados con distintos tipos de setas ou pementos, unha das especialidades de casas de comidas como o Mesón Abelardo.
![]() |
Ensalada de pementos de piquillo |
![]() |
Variado de setas |
Tampouco podemos esquecer outros edificios de singular beleza, coma a estación de ferrocarril, nas aforas da vila, construída a mediados do século pasado.
En fin, tres días e pico moi ben aproveitados que incitan a revisitar este paraíso natural e cultural, no que, esquecía dicilo, escóitase bastante galego (sobre todo nas aldeas que rodean o lago), e no que a toponimia lembra o pasado lingüístico común desta terra e a nosa.
Nenhum comentário:
Postar um comentário